Wat is een japanse tattoo?

Japanse tattoos, ook wel "irezumi" genoemd, zijn een vorm van lichaamskunst met een lange geschiedenis in de Japanse cultuur. Deze tattoos zijn vaak groot en ingewikkeld en hebben traditionele Japanse motieven zoals koi-vissen, draken en kersenbloesems.

Tebori tattoo's

De oorsprong van Japanse tattoos kan teruggevoerd worden tot de Edo-periode (1603-1868), toen ze populair waren onder criminelen als middel om te worden geïdentificeerd. In recente jaren hebben Japanse tattoos echter wijdverspreide populariteit gekregen en worden ze nu gezien als een vorm van artistieke expressie.

Japanse tattoos staan bekend om hun dikke lijnen en heldere kleuren, die worden behaald door middel van traditionele tattoo-technieken zoals tebori (hand-poke tattooing) en horimono (gravure). Deze technieken maken gebruik van speciale gereedschappen om inkt handmatig in de huid in te brengen, wat resulteert in een opvallend, met de hand gemaakt uiterlijk.

Japanse cultuur en tatoeages

In de Japanse cultuur zijn tattoos vaak geassocieerd met de yakuza (Japanse georganiseerde criminele groepen) en worden ze soms als taboe beschouwd. Als gevolg hiervan is het niet ongebruikelijk dat mensen met Japanse tattoos discriminatie ervaren of moeite hebben om werk te vinden.

Ondanks dit hebben Japanse tattoos een wereldwijd publiek gekregen en worden ze nu beschouwd als een vorm van hoogwaardige, artistieke tattoo. Veel tattoo-artiesten specialiseren zich in het maken van Japanse-stijl tattoos en er zijn zelfs tattoo-conventies en wedstrijden die zich specifiek op dit soort tattooing richten.

Bij The 13th Floor in Utrecht zit je goed

Als je overweegt om een Japanse tattoo te laten zetten, is het belangrijk om goed onderzoek te doen en een betrouwbare tattoo-artiest te vinden die ervaring heeft met deze stijl. Het is ook een goed idee om zorgvuldig na te denken over het ontwerp en de plaatsing van je tattoo, aangezien Japanse tattoos vaak groot en ingewikkeld zijn en veel tijd en toewijding vereisen om te voltooien.

Veelgestelde vragen

Welke zalf kan ik het beste gebruiken tijdens het genezingsproces?

Hoe lang duurt de genezing van een tattoo?

Er ontstaat een korstje op mijn tatoeage, wat moet ik nu doen?

Hoe gaan jullie te werk?

De tatoeage blijft na het zetten langer rood dan ik had verwacht, wat moet ik doen?

Contactformulier

Bedankt voor het versturen, wij proberen binnen 24 uur te reageren.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Openingstijden

Maandag (alleen op afspraak)

11:00 - 18:30

Dinsdag tot en met zaterdag

11:00 - 18:30

Dinsdag tot en met zaterdag zijn walk-ins welkom.