Black work

Blackwork

Wil je een blackwork tattoo laten zetten? Bij  zetten we blackwork tattoos op professionele wijze. Je kiest uit verschillende stijlen van deze tijdloze tatoeage met zwarte inkt. Of je nu een grote tattoo met dikke lijnen wilt of een minimalistisch blackwork ontwerp, bij The 13th floor Utrecht in Utrecht ben je aan het juiste adres.

Wat is een blackwork tattoo?

Een blackwork tattoo is een tatoeage waarvoor alleen zwarte inkt gebruikt wordt. Het is een van de oudste stijlen tattoos die gelinkt wordt aan de tribal tattoo. Deze tattoos werden al duizenden jaren geleden gezet door Polynesische stammen. Blackwork tattoos worden gekenmerkt door duidelijke lijnen, waarbij er geen gebruik van schaduw gemaakt wordt. Het kan hierbij om geometrische vormen of om herkenbare afbeeldingen gaan.  

Welke soorten blackwork tattoos zijn er?

Er zijn verschillende stijlen blackwork tattoos mogelijk. Je kunt voor een simpele geometrische vorm kiezen, maar ook verschillende vormen met elkaar combineren tot een patroon. Allerlei soorten ornamenten kunnen met zwarte inkt gezet worden, net als illustraties of tribal tattoos. Voor blackwork tattoos kan de techniek dotwork gebruikt worden, waarbij de volledige tattoo uit kleine stipjes bestaat. Een extremere en opvallendere variant is de blackout tattoo, waarbij een volledig lichaamsdeel ingevuld wordt met zwarte inkt.

Voordelen van een blackwork tattoo

Omdat er alleen zwarte inkt wordt gebruikt is een blackwork tattoo een opvallende keuze. Zeker op een lichte huid springt de tattoo eruit en is deze goed zichtbaar. Het is een simpele stijl die tegelijkertijd erg krachtig is. Blackwork tattoos zijn tijdloos en blijven lange tijd mooi. Er zijn een hoop verschillende stijlen mogelijk, waardoor vrijwel iedereen een blackwork tattoo kan kiezen die perfect past bij zijn of haar stijl en voorkeuren. Hoewel het zetten van een blackwork tattoo met dikke zwarte lijnen relatief pijnlijk is vergeleken met andere tattoos, is het resultaat prachtig en geniet je hier een leven lang van.

Een blackwork tattoo laten zetten in Utrecht

Bij The 13th floor Utrecht laat je een blackwork tattoo in Utrecht zetten. Onze professionele tattoo artiesten zetten een blackwork tattoo naar keuze en kunnen je, indien gewenst, adviseren over de verschillende stijlen en mogelijkheden. Bekijk verschillende mogelijkheden in onze tattoo studio of kom naar ons toe met een ontwerp dat je aanspreekt.