Black work

Bij The 13th floor Utrecht laat je een blackwork tattoo in Utrecht zetten. Onze professionele tattoo artiesten zetten een blackwork tattoo naar keuze en kunnen je, indien gewenst, adviseren over de verschillende stijlen en mogelijkheden

Wil je een blackwork tattoo laten zetten? Bij The 13th Floor zetten we blackwork tattoos op professionele wijze. Je kiest uit verschillende stijlen van deze tijdloze tatoeage met zwarte inkt. Of je nu een grote tattoo met dikke lijnen wilt of een minimalistisch blackwork ontwerp, bij The 13th floor Utrecht in Utrecht ben je aan het juiste adres.

Wat is een blackwork tattoo?

Een blackwork tattoo is een tatoeage waarvoor alleen zwarte inkt gebruikt wordt. Het is een van de oudste stijlen tattoos die gelinkt wordt aan de tribal tattoo. Deze tattoos werden al duizenden jaren geleden gezet door Polynesische stammen. Blackwork tattoos worden gekenmerkt door duidelijke lijnen, waarbij er geen verdunde inkt voor schaduw gebruikt wordt. Het kan hierbij om geometrische vormen of om herkenbare afbeeldingen gaan.  

Welke soorten blackwork tattoos zijn er?

Er zijn verschillende stijlen blackwork tattoos mogelijk. Je kunt voor een simpele geometrische vorm kiezen, maar ook verschillende vormen met elkaar combineren tot een patroon. Allerlei soorten ornamenten kunnen met zwarte inkt gezet worden, net als illustraties of tribal tattoos. Voor blackwork tattoos kan de techniek dotwork (zie dotwork) gebruikt worden, waarbij de volledige tattoo uit kleine stipjes bestaat. Een extremere en opvallendere variant is de blackout tattoo, waarbij een volledig lichaamsdeel ingevuld wordt met zwarte inkt. Het fijne en mooie aan een blackwork tattoo is dat allerlei afbeeldingen en vormen gebruikt kunnen worden in deze tattookunst. Denk niet alleen aan ornamenten, maar ook aan gezichten, vissen, vogels, schedels en insecten. 

In de gallerij van Shane Po kun je meer prachtige voorbeelden van blackwork tattoos vinden. 

Voordelen van een blackwork tattoo

Omdat er alleen zwarte inkt wordt gebruikt is een blackwork tattoo een opvallende keuze. Zeker op een lichte huid springt de tattoo eruit en is deze goed zichtbaar. Het is een simpele stijl die tegelijkertijd erg krachtig is. Blackwork tattoos zijn tijdloos en blijven lange tijd mooi. Er zijn een hoop verschillende stijlen mogelijk, waardoor vrijwel iedereen een blackwork tattoo kan kiezen die perfect past bij zijn of haar stijl en voorkeuren. Hoewel het zetten van een blackwork tattoo met dikke zwarte lijnen relatief pijnlijk is vergeleken met andere tattoos, is het resultaat prachtig en geniet je hier een leven lang van.

Een blackwork tattoo laten zetten in Utrecht

Bij The 13th floor Utrecht laat je een blackwork tattoo in Utrecht zetten. Onze professionele tattoo artiesten zetten een blackwork tattoo naar keuze en kunnen je, indien gewenst, adviseren over de verschillende stijlen en mogelijkheden. Bekijk verschillende mogelijkheden in onze tattoo studio of kom naar ons toe met een ontwerp dat je aanspreekt.

No items found.

Over The 13th Floor

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. The 13th Floor is een tattoostudio waar jouw ideeën en fantasieën voor tatoeages waar gemaakt kunnen worden. Met een team van verschillende artiesten die gezamenlijk 25 jaar ervaring hebben, kun je met elke stijl, ongeacht de grootte van het project, terecht bij een artiest die zich specialiseert in wat jij vereeuwigd wilt hebben op je lichaam. Wij worden enthousiast van al jouw ideeën, van bijvoorbeeld het zetten van een kleine tekst of symbool, tot een volledige bodysuit of sleeve. Onze houden zich voornamelijk bezig met duistere tatoeages, maar laat je daardoor niet afschrikken! Wij nemen alle soorten projecten aan, en van alle projecten worden wij enthousiast.

We verwelkomen je graag in onze authentieke studio waar jij je gegarandeerd thuis zal voelen. De studio is een fijne ruimte waar je jezelf mag zijn. Onze artiesten nemen graag de tijd om je te leren kennen tijdens een vrijblijvende consultatie. Bij een consultatie kun je al jouw ideeën bespreken en kunnen al je vragen beantwoord worden. Als je met ons de samenwerking aan wilt gaan, kunnen we gelijk een afspraak inplannen. Wij bespreken graag ook het ontwerp met je, een week voor de afspraak, zodat je de tijd hebt om je ontwerp te laten bezinken en om eventuele aanpassingen door te geven. 

Zien we je binnenkort bij ons in de studio? We kijken uit naar je komst! Je kunt ons bereiken via het contactformulier op deze website, via de telefoon of op onze sociale media kanalen.

The13thfloor in Utrecht

Tattoo formulier

Wat leuk dat je een afspraak bij ons wilt maken! Wij zijn al erg enthousiast om te horen over jouw ideeën.

Algemene informatie

Tattoo informatie

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.
Wij streven ernaar om binnen 24 uur reactie te geven.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Deze artiesten staan voor je klaar

Contactinformatie

The 13th Floor is een tattooshop gelegen in het centrum van Utrecht. Onze artiesten zijn gespecialiseerd in unieke tatoeages in elke stijl en formaat.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag zijn er walk-ins welkom