Dotwork en Peppershading

Ben je opzoek naar een dotwork of peppershading tatoeage in Utrecht? Bij The 13th Floor ben je aan het juiste adres. Wij hebben verschillende artiesten die gespecialiseerd zijn in deze stijl. Hieronder lees je meer over deze stijl van tatoeëren en zie je een paar voorbeelden. 

Ben je opzoek naar een dotwork of peppershading tatoeage in Utrecht? Bij The 13th Floor ben je aan het juiste adres. Wij hebben verschillende artiesten die gespecialiseerd zijn in deze stijl. Hieronder lees je meer over deze stijl van tatoeëren en zie je een paar voorbeelden. 

Wat is Dotwork of Peppershading?

Tot in de puntjes uitgelegd! Dotwork wordt letterlijk vertaald naar stippelwerk, en dit is ook hoe de tatoeage eruit ziet. Dotwork kan zich vertalen in verschillende manieren. Bijvoorbeeld de speciale techniek waarbij de tattoomachine snel wordt bewogen over de huid. De naald in de tattoomachine gaat op en neer, door met een snelle beweging over de huid te bewegen zie je dat hierdoor een lijn van stippels ontstaat. Door deze techniek vaker te herhalen vertalen deze stippen zich in schaduwen. Door meer stippen bij elkaar te zetten kun je een gradatie creëren. Deze techniek wordt ook wel peppershading genoemd. 

Soms wordt deze techniek uitgevoerd stip voor stip. Deze techniek duurt wat langer, maar het resultaat is erg mooi. De dots als kleine speldenprikjes en dat voelt anders dan het zetten van een lijn. De huid wordt minimaal geïrriteerd waardoor deze techniek minder pijn doet. Hierdoor geneest de tattoo ook sneller!

Bij een dotwork tattoo is het belangrijk dat er genoeg ruimte tussen de stippen zit. In de loop van de jaren zal inkt in de huid altijd een klein beetje uitlopen waardoor de stippen in elkaar over kunnen lopen. Onze artiesten zijn gespecialiseerd in deze techniek en kunnen de tattoo zetten zodat deze voor altijd mooi blijft. 

Welke soorten Dotwork Tattoos zijn er? 

De techniek leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld designs in Anime, botanische bloemen, motten, vlinders, mandala, geometrisch, kompassen, dieren, bomen en planten.

Een Dotwork tattoo laten zetten in Utrecht

Bij the 13th Floor hebben wij artiesten die zich specialiseren in het zetten van dotwork tatoeages. Neem eens een kijkje bij de artiestenpagina van Irene voor voorbeelden! We adviseren je graag over de mogelijkheden en denken met je mee over de afbeelding en tattoo. 

No items found.

Over The 13th Floor

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. The 13th Floor is een tattoostudio waar jouw ideeën en fantasieën voor tatoeages waar gemaakt kunnen worden. Met een team van verschillende artiesten die gezamenlijk 25 jaar ervaring hebben, kun je met elke stijl, ongeacht de grootte van het project, terecht bij een artiest die zich specialiseert in wat jij vereeuwigd wilt hebben op je lichaam. Wij worden enthousiast van al jouw ideeën, van bijvoorbeeld het zetten van een kleine tekst of symbool, tot een volledige bodysuit of sleeve. Onze houden zich voornamelijk bezig met duistere tatoeages, maar laat je daardoor niet afschrikken! Wij nemen alle soorten projecten aan, en van alle projecten worden wij enthousiast.

We verwelkomen je graag in onze authentieke studio waar jij je gegarandeerd thuis zal voelen. De studio is een fijne ruimte waar je jezelf mag zijn. Onze artiesten nemen graag de tijd om je te leren kennen tijdens een vrijblijvende consultatie. Bij een consultatie kun je al jouw ideeën bespreken en kunnen al je vragen beantwoord worden. Als je met ons de samenwerking aan wilt gaan, kunnen we gelijk een afspraak inplannen. Wij bespreken graag ook het ontwerp met je, een week voor de afspraak, zodat je de tijd hebt om je ontwerp te laten bezinken en om eventuele aanpassingen door te geven. 

Zien we je binnenkort bij ons in de studio? We kijken uit naar je komst! Je kunt ons bereiken via het contactformulier op deze website, via de telefoon of op onze sociale media kanalen.

The13thfloor in Utrecht

Tattoo formulier

Wat leuk dat je een afspraak bij ons wilt maken! Wij zijn al erg enthousiast om te horen over jouw ideeën.

Algemene informatie

Tattoo informatie

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.
Wij streven ernaar om binnen 24 uur reactie te geven.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Deze artiesten staan voor je klaar

Contactinformatie

The 13th Floor is een tattooshop gelegen in het centrum van Utrecht. Onze artiesten zijn gespecialiseerd in unieke tatoeages in elke stijl en formaat.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag zijn er walk-ins welkom