Fine line

Wil je een fineline tattoo laten zetten? Bij The 13th Floor zetten we fineline tattoos van hoge kwaliteit. De fineline tatoeage kan zowel groot als klein zijn. Hieronder leggen wij uit wat een fineline tattoo is. 

Wil je een fineline tattoo laten zetten? Bij The 13th Floor zetten we fineline tattoos van hoge kwaliteit. De fineline tatoeage kan zowel groot als klein zijn. Hieronder leggen wij uit wat een fineline tattoo is. 

Wat is een fineline tattoo?  

Fine line tatoeages zijn, zoals het Engelse woord al zegt, tatoeages die gemaakt zijn vanuit dunne, fijne lijnen. Je kunt hierbij denken aan symbolen, tekens en teksten. Dat het fijne lijnen zijn betekent niet dat het alleen gaat om kleine tatoeages. Fine line tatoeages kunnen in elke grootte gezet worden waar je maar wilt. Door de fijne lijnen krijgt de tatoeage een zachte subtiele uitdrukking. 

Vaak wordt gedacht dat minimalistische tatoeages makkelijker vervagen, of juist uit kunnen lopen. Hoewel niks onmogelijk is, is de kans klein dat je over een paar jaar met een vervaagde of uitgelopen tattoo zit als deze goed is gezet. Doe dan ook goed voorwerk voordat je naar een tattoo shop gaat, niet alle artiesten kunnen even goed een fineline tattoo zetten. Bij The 13th Floor ben je in ieder geval zeker aan het goede adres. 

Daarnaast is het vooral bij tatoeages met dunne lijnen belangrijk dat je goed nadenkt over de plek. De kans is namelijk wel groter dat je een tattoo vervaagt als je 'm bijvoorbeeld op je handen laat zetten - dit komt door wrijving. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een tatoeage onder je voet. Zoals al gezegd is het helingsproces ook erg belangrijk om zo lang mogelijk te genieten van een mooie minimalistische tattoo.

Bij het zetten van een tatoeage met fijne lijnen wordt er gebruikgemaakt van dunne tattoo naalden. De naald zal, net zoals bij alle andere tattoo-stijlen, in de tweede huidlaag (dermis) aangebracht worden. De bovenste huidlaag (epidermis) vernieuwt zichzelf continu. Door de tekening onder de eerste huidlaag aan te brengen blijft deze permanent staan. 

Welke soorten fineline tattoos zijn er?

Fineline tattoos kunnen in alle soorten en maten gezet worden. We denken bij fineline vaak aan symbolen, teksten en tekens. Je kunt denken aan bijvoorbeeld bloemen, geometrische vormen, hartjes, infinity signs, namen, geboortedatum, postzegels, dieren. 

Een fineline tattoo laten zetten in Utrecht

Bij The 13th Floor hebben wij artiesten die zich specialiseren in het zetten van fine line tatoeages. Neem eens een kijkje bij de artiestenpagina van Douglas voor voorbeelden! Zijn skills met dunne naalden zijn onmiskenbaar. We adviseren je graag over de mogelijkheden en denken met je mee over de afbeelding en tattoo. 

No items found.

Over The 13th Floor

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. The 13th Floor is een tattoostudio waar jouw ideeën en fantasieën voor tatoeages waar gemaakt kunnen worden. Met een team van verschillende artiesten die gezamenlijk 25 jaar ervaring hebben, kun je met elke stijl, ongeacht de grootte van het project, terecht bij een artiest die zich specialiseert in wat jij vereeuwigd wilt hebben op je lichaam. Wij worden enthousiast van al jouw ideeën, van bijvoorbeeld het zetten van een kleine tekst of symbool, tot een volledige bodysuit of sleeve. Onze houden zich voornamelijk bezig met duistere tatoeages, maar laat je daardoor niet afschrikken! Wij nemen alle soorten projecten aan, en van alle projecten worden wij enthousiast.

We verwelkomen je graag in onze authentieke studio waar jij je gegarandeerd thuis zal voelen. De studio is een fijne ruimte waar je jezelf mag zijn. Onze artiesten nemen graag de tijd om je te leren kennen tijdens een vrijblijvende consultatie. Bij een consultatie kun je al jouw ideeën bespreken en kunnen al je vragen beantwoord worden. Als je met ons de samenwerking aan wilt gaan, kunnen we gelijk een afspraak inplannen. Wij bespreken graag ook het ontwerp met je, een week voor de afspraak, zodat je de tijd hebt om je ontwerp te laten bezinken en om eventuele aanpassingen door te geven. 

Zien we je binnenkort bij ons in de studio? We kijken uit naar je komst! Je kunt ons bereiken via het contactformulier op deze website, via de telefoon of op onze sociale media kanalen.

The13thfloor in Utrecht

Tattoo formulier

Wat leuk dat je een afspraak bij ons wilt maken! Wij zijn al erg enthousiast om te horen over jouw ideeën.

Algemene informatie

Tattoo informatie

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.
Wij streven ernaar om binnen 24 uur reactie te geven.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Deze artiesten staan voor je klaar

Contactinformatie

The 13th Floor is een tattooshop gelegen in het centrum van Utrecht. Onze artiesten zijn gespecialiseerd in unieke tatoeages in elke stijl en formaat.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag zijn er walk-ins welkom