Tatoeëren over littekens, moedervlekken, eczeem, psoriasis, of andere huidaandoeningen

The 13th Floor is sinds 2022 een tattoo shop Utrecht. Wij zijn dagelijks bezig om klanten te voorzien van tattoo’s in verschillende stijlen zoals fine line tattoo, japanse tattoo en dotwork. Voor een tattoo in Utrecht ben je bij The 13th Floor aan het juiste adres en ben je meer dan welkom.

Litteken tatoeëren

Het komt wel eens voor dat een litteken of een vlek in de huid gecovered wordt door een tatoeage. Vaak is dit ook wel mogelijk. Maar er komen wel wat dingen bij kijken. Bij alle huidaandoeningen raden wij aan om eerst een consult aan te gaan bij je arts. Ervaring verteld dat, bijvoorbeeld bij littekens, er minimaal een jaar tijd moet zitten tussen de genezing van de wond en het zetten van de tatoeage. Het litteken kan tijdens het genezingsproces namelijk nog veranderen. Laat voor de sessie weten of je over een litteken heen wilt tatoeëren, wij willen graag van tevoren het litteken even zien en de mogelijkheden bespreken. Hou er rekening mee dat het tatoeëren over een litteken anders voelt dan normale huid. Voor de een kan het pijnlijker zijn dan voor de ander, of je voelt juist helemaal niets.

Tattoo op de gewenste plek

Over moedervlekken die groot zijn, verkleurd of die opzetten tatoeëren wij niet. Het kan zijn dat dit een kwaadaardige huid vorming is, met tatoeëren is de huid open waardoor de plek kan verergeren. Wij werken daarom altijd om dit soort plekken heen om er zeker van te zijn dat wij geen blijvend letsel veroorzaken. Mocht je alsnog een tattoo willen op deze gewenste plek raden wij aan het altijd te laten checken bij de huisarts. Het is ook mogelijk de plek eert te laten verwijderen bij de dermatoloog. Na genezing kan er dan wel getatoeëerd worden. Tatoeëren over pigment vlekken en sproeten is altijd mogelijk.

Raadpleeg je artiest

Tatoeëren over eczeem en psoriasis wordt vaak afgeraden door artsen. Dit komt doordat de huid schilfers de kwaliteit kunnen verlagen en zelfs de plekken kunnen verergeren. Het is vaak ook pijnlijker om over eczeem of psoriasis te tatoeëren. Raadpleeg daarom altijd je arts en tattoo artiest voordat je begint met tatoeëren. Wij kijken graag met je mee. Het kan zijn dat er later een eczeem plek vormt op de huid die getatoeëerd wordt. Doordat de huid sneller de toplaag los laat kan het lijken dat de tattoo wat vager wordt. Het helpt om de huid dan goed in te smeren met een juiste zalf.

Heb je hier nog vragen over? Je mag altijd contact opnemen met onze shop. info@the13thfloor.nl of 030-2022754.

Veelgestelde vragen

The 13th Floor is een tattooshop gelegen in het centrum van Utrecht. Onze artiesten zijn gespecialiseerd in unieke tatoeages in elke stijl en formaat.

Tattoo formulier

Wat leuk dat je een afspraak bij ons wilt maken! Wij zijn al erg enthousiast om te horen over jouw ideeën.

Algemene informatie

Tattoo informatie

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.
Wij streven ernaar om binnen 24 uur reactie te geven.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Deze artiesten staan voor je klaar

Contactinformatie

The 13th Floor is een tattooshop gelegen in het centrum van Utrecht. Onze artiesten zijn gespecialiseerd in unieke tatoeages in elke stijl en formaat.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag zijn er walk-ins welkom