Tatoeëren over littekens, moedervlekken, eczeem, psoriasis, of andere huidaandoeningen

Litteken tatoeëren

Het komt wel eens voor dat een litteken of een vlek in de huid gecovered wordt door een tatoeage. Vaak is dit ook wel mogelijk. Maar er komen wel wat dingen bij kijken. Bij alle huidaandoeningen raden wij aan om eerst een consult aan te gaan bij je arts. Ervaring verteld dat, bijvoorbeeld bij littekens, er minimaal een jaar tijd moet zitten tussen de genezing van de wond en het zetten van de tatoeage. Het litteken kan tijdens het genezingsproces namelijk nog veranderen. Laat voor de sessie weten of je over een litteken heen wilt tatoeëren, wij willen graag van tevoren het litteken even zien en de mogelijkheden bespreken. Hou er rekening mee dat het tatoeëren over een litteken anders voelt dan normale huid. Voor de een kan het pijnlijker zijn dan voor de ander, of je voelt juist helemaal niets.

Tattoo op de gewenste plek

Over moedervlekken die groot zijn, verkleurd of die opzetten tatoeëren wij niet. Het kan zijn dat dit een kwaadaardige huid vorming is, met tatoeëren is de huid open waardoor de plek kan verergeren. Wij werken daarom altijd om dit soort plekken heen om er zeker van te zijn dat wij geen blijvend letsel veroorzaken. Mocht je alsnog een tattoo willen op deze gewenste plek raden wij aan het altijd te laten checken bij de huisarts. Het is ook mogelijk de plek eert te laten verwijderen bij de dermatoloog. Na genezing kan er dan wel getatoeëerd worden. Tatoeëren over pigment vlekken en sproeten is altijd mogelijk.

Raadpleeg je artiest

Tatoeëren over eczeem en psoriasis wordt vaak afgeraden door artsen. Dit komt doordat de huid schilfers de kwaliteit kunnen verlagen en zelfs de plekken kunnen verergeren. Het is vaak ook pijnlijker om over eczeem of psoriasis te tatoeëren. Raadpleeg daarom altijd je arts en tattoo artiest voordat je begint met tatoeëren. Wij kijken graag met je mee. Het kan zijn dat er later een eczeem plek vormt op de huid die getatoeëerd wordt. Doordat de huid sneller de toplaag los laat kan het lijken dat de tattoo wat vager wordt. Het helpt om de huid dan goed in te smeren met een juiste zalf.

Heb je hier nog vragen over? Je mag altijd contact opnemen met onze shop. info@the13thfloor.nl of 030-2022754.

Veelgestelde vragen

De tatoeage blijft na het zetten langer rood dan ik had verwacht, wat moet ik doen?

Hoe lang moet de folie op de tatoeage blijven zitten na het zetten?

Wanneer kan ik weer gaan sporten?

Hoe duur is een tattoo?

Contactformulier

Bedankt voor het versturen, wij proberen binnen 24 uur te reageren.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Openingstijden

Maandag (alleen op afspraak)

11:00 - 18:30

Dinsdag tot en met zaterdag

11:00 - 18:30

Dinsdag tot en met zaterdag zijn walk-ins welkom.