REACH goedgekeurde inkten.

Wellicht heb je het al wel eens in het nieuws voorbij horen komen: er is een nieuwe wet met betrekking tot tatoeage inkten. Een aantal pigmenten mogen niet meer gebruikt worden. Reach staat voor “Registration, Evaluation, Authorisation, And Restriction Of Chemical Substances.” Door de Europees Unie is vastgesteld of er inkten mogelijk schadelijk kunnen zijn voor gebruik. Bijvoorbeeld na langdurige blootstelling aan de zon met getatoeëerde huid of het weg laten laseren van een tatoeage. Hieruit is gekomen dat een aantal inkten niet volledig risicovrij zijn. Sinds 25 januari 2022 zijn er een aantal inkten komen te vervallen. Hoewel de tattoo inkt industrie hard bezig is om nieuwe inkten op de markt te brengen staat er vanaf januari 2023 weer een nieuwe ban op de planning. Maar geen zorgen, alle inkten gaan vervangen worden door inkten die wél goedgekeurd zijn.

Wat betekent dit voor jou?


Wil je graag een tatoeage met kleur? Informeer dan van tevoren even bij jouw artiest. Wij weten precies welke inkten vanaf wanneer niet meer gebruikt mogen worden. Het is natuurlijk jouw keuze om te wachten op de nieuwe goedgekeurde inkten. Dat begrijpen wij volledig. Maar mocht je nog met de huidige inkten getatoeëerd willen worden moeten wij dit strak plannen. Het kan namelijk zijn dat de nieuwe inkten net een andere kleur hebben dan de vorige, en dat er kleurverschil te zien is in jouw tatoeage.

Heb je een tattoo waarbij oude inkt gebruikt is? Geen zorgen, de inkten zijn niet per definitie gevaarlijk. De mogelijk schadelijke stoffen komen soms, maar niet altijd, voor bij blootstelling aan langdurig zonlicht of bij het weg laten laseren van de tatoeage. Zorg ervoor dat jouw tatoeage altijd goed in gesmeerd is met zonnebrand crème van minimaal factor 40 bij blootstelling aan de zon. Wil je jouw tatoeage laten verwijderen? Raadpleeg dan altijd een professional.

Twijfel je over de staat van je tattoo? Zet deze op, wordt deze rood of zijn er andere opvallend heden? Je mag altijd de shop benaderen met je vragen. Ook de arts weet hier veel van af. Voor vragen kun je ook altijd terecht bij de tattoopoli. Zij zijn hierin gespecialiseerd. Voor informatie kun je kijken op hun website: www.tattoopoli.nl

Veelgestelde vragen

Zijn er nog dingen waar ik rekening mee moet houden als de tatoeage volledig genezen is?

Wat zijn de regels voor het nabewerking van mijn tatoeage?

Hoe zit het met huisdieren haren in een verse tatoeage?

Ik heb alcohol of drugs gebruikt, mag ik dan nog een tatoeage zetten?

Wanneer mag ik alles weer doen?

Contactformulier

Bedankt voor het versturen, wij proberen binnen 24 uur te reageren.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Openingstijden

Maandag (alleen op afspraak)

11:00 - 18:30

Dinsdag tot en met zaterdag

11:00 - 18:30

Dinsdag tot en met zaterdag zijn walk-ins welkom.