REACH goedgekeurde inkten.

Wellicht heb je het al wel eens in het nieuws voorbij horen komen: er is een nieuwe wet met betrekking tot tatoeage inkten.

Wellicht heb je het al wel eens in het nieuws voorbij horen komen: er is een nieuwe wet met betrekking tot tatoeage inkten. Een aantal pigmenten mogen niet meer gebruikt worden. Reach staat voor “Registration, Evaluation, Authorisation, And Restriction Of Chemical Substances.” Door de Europees Unie is vastgesteld of er inkten mogelijk schadelijk kunnen zijn voor gebruik. Bijvoorbeeld na langdurige blootstelling aan de zon met getatoeëerde huid of het weg laten laseren van een tatoeage. Hieruit is gekomen dat een aantal inkten niet volledig risicovrij zijn. Sinds 25 januari 2022 zijn er een aantal inkten komen te vervallen. Hoewel de tattoo inkt industrie hard bezig is om nieuwe inkten op de markt te brengen staat er vanaf januari 2023 weer een nieuwe ban op de planning. Maar geen zorgen, alle inkten gaan vervangen worden door inkten die wél goedgekeurd zijn.

Wat betekent dit voor jou?


Wil je graag een tatoeage met kleur? Informeer dan van tevoren even bij jouw artiest. Wij weten precies welke inkten vanaf wanneer niet meer gebruikt mogen worden. Het is natuurlijk jouw keuze om te wachten op de nieuwe goedgekeurde inkten. Dat begrijpen wij volledig. Maar mocht je nog met de huidige inkten getatoeëerd willen worden moeten wij dit strak plannen. Het kan namelijk zijn dat de nieuwe inkten net een andere kleur hebben dan de vorige, en dat er kleurverschil te zien is in jouw tatoeage.

Heb je een tattoo waarbij oude inkt gebruikt is? Geen zorgen, de inkten zijn niet per definitie gevaarlijk. De mogelijk schadelijke stoffen komen soms, maar niet altijd, voor bij blootstelling aan langdurig zonlicht of bij het weg laten laseren van de tatoeage. Zorg ervoor dat jouw tatoeage altijd goed in gesmeerd is met zonnebrand crème van minimaal factor 40 bij blootstelling aan de zon. Wil je jouw tatoeage laten verwijderen? Raadpleeg dan altijd een professional.

Twijfel je over de staat van je tattoo? Zet deze op, wordt deze rood of zijn er andere opvallend heden? Je mag altijd de shop benaderen met je vragen. Ook de arts weet hier veel van af. Voor vragen kun je ook altijd terecht bij de tattoopoli. Zij zijn hierin gespecialiseerd. Voor informatie kun je kijken op hun website: www.tattoopoli.nl

The13thfloor in Utrecht

Tattoo formulier

Wat leuk dat je een afspraak bij ons wilt maken! Wij zijn al erg enthousiast om te horen over jouw ideeën.

Algemene informatie

Tattoo informatie

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.
Wij streven ernaar om binnen 24 uur reactie te geven.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Deze artiesten staan voor je klaar

Contactinformatie

The 13th Floor is een tattooshop gelegen in het centrum van Utrecht. Onze artiesten zijn gespecialiseerd in unieke tatoeages in elke stijl en formaat.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag zijn er walk-ins welkom

Veelgestelde vragen

The 13th Floor is een tattooshop gelegen in het centrum van Utrecht. Onze artiesten zijn gespecialiseerd in unieke tatoeages in elke stijl en formaat.