Neem dit formulier goed door voor je jouw tatoeage laat zetten! Om de tatoeage zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden, hebben wij advies voor de verzorging van de tatoeage. Je hebt een folie om je nieuwe tatoeage gekregen, laat deze 3 tot 5 uur zitten. Als er zelfklevende folie op is geplakt, mag deze 24 uur blijven zitten. 

Tijdens het tatoeëren gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Het genezingsproces van een tatoeage duurt ongeveer 3 tot 6 weken. In deze tijd zal de tatoeage gaan jeuken en vervellen. Krab er niet aan en pulk de velletjes er niet af.

De nazorg gaat als volgt:

 • Was de tatoeage met een ongeparfumeerde zeep (bijvoorbeeld Unicura Balans of Bepathen tattoo zeep). In de eerste week doe je dit 2 keer per dag. In de resterende weken van de genezing 1 keer per dag.
 • Dep de tatoeage na het wassen droog met keukenpapier. Gebruik geen vuile handdoek of kleding hiervoor.
 • Smeer de tatoeage, 48 uur na het zetten, in de eerste week in met Bepathen baby of tattoo zalf. Doe dit met een dunne laag 3 tot 5 keer per dag. De zalf Oshun mag gelijk na het tatoeëren in de open wond gebruikt worden. Bepathen niet, daarom raden we aan de Bepathen zalf na 48 uur te gebruiken als de huid dicht is. In de resterende weken mag je de tattoo 2-3 keer per dag insmeren.
  Het is belangrijk om een dunne laag aan te brengen waardoor de huid nog kan ademen. Enkel opnieuw insmeren wanneer de huid droog is. 

Tijdens het genezingsproces is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

 • Raak de tatoeagewond zo min mogelijk aan. Bij het schoonmaken was je eerst je handen voordat je de wond verzorgt.
 • Krab of pulk niet aan de tatoeagewond. Dit kan ervoor zorgen dat er wondjes ontstaan waardoor de inkt uit de huid verdwijnt. 
 • Bedek de tatoeagewond niet met strakke kleding, pleisters of verband. Het beste is om de tatoeage zo veel mogelijk te laten ademen. Hierdoor geneest jouw tattoo het snelst. 
 • Maak de tatoeagewond niet schoon met desinfecterende middelen als Betadine of Sterilon.
 • Ga tijdens het genezingsproces niet in (bubbel)baden, zwembaden, sauna's en stoombaden.
 • Ga tijdens het genezingsproces niet in de directe zon of onder de zonnebank met de nieuwe tatoeage.

Als de tatoeage genezen is, blijft de huid nog gevoelig voor zonlicht. Blijf de tatoeage altijd insmeren met zonnebrand crème van minimaal factor 40 bij blootstelling aan de zon.

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn. Tijdens jouw afspraak heb je een toestemmingsformulier ingevuld. Hier vind je ook jouw inktpaspoort. Bewaar deze goed. 

We wensen je alvast veel plezier van je nieuwe tatoeage. Bij vragen mag je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag! 

Tattoo formulier

Wat leuk dat je een afspraak bij ons wilt maken! Wij zijn al erg enthousiast om te horen over jouw ideeën.

Algemene informatie

Tattoo informatie

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.
Wij streven ernaar om binnen 24 uur reactie te geven.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Deze artiesten staan voor je klaar

Contactinformatie

The 13th Floor is een tattooshop gelegen in het centrum van Utrecht. Onze artiesten zijn gespecialiseerd in unieke tatoeages in elke stijl en formaat.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag zijn er walk-ins welkom