Gefeliciteerd met je nieuwe tatoeage! Om de tatoeage zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden, hebben wij advies voor de verzorging van de tatoeage. Je hebt een folie om je nieuwe tatoeage gekregen, laat deze 3 tot 5 uur zitten. Als er zelfklevende folie op is geplakt, mag deze 24 uur blijven zitten.

Tijdens het tatoeëren gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Het genezingsproces van een tatoeage duurt ongeveer 3 tot 6 weken. In deze tijd zal de tatoeage gaan jeuken en vervellen. Krab er niet aan en pulk de velletjes er niet af.

De nazorg gaat als volgt:

  • Was de tatoeage met een ongeparfumeerde zeep (bijvoorbeeld Unicura Balans of Bepathen tattoo zeep). In de eerste week doe je dit 2 keer per dag. In de resterende weken van de genezing 1 keer per dag.
  • Dep de tatoeage na het wassen droog met keukenpapier.
  • Smeer de tatoeage, 48 uur na het zetten, in de eerste week in met Bepathen baby of tattoo zalf. Doe dit met een dunne laag 3 tot 5 keer per dag. De zalf Oshun mag gelijk na het tatoeëren in de open wond gebruikt worden. Bepathen niet, daarom raden we aan de Bepathen zalf na 48 uur te gebruiken als de huid dicht is. In de resterende weken mag je de tattoo 2-3 keer per dag insmeren.

Tijdens het genezingsproces is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

  • Raak de tatoeagewond zo min mogelijk aan. Bij het schoonmaken was je eerst je handen voordat je de wond verzorgt.
  • Krab of pulk niet aan de tatoeagewond.
  • Bedek de tatoeagewond niet met strakke kleding, pleisters of verband.
  • Maak de tatoeagewond niet schoon met desinfecterende middelen als Betadine of Sterilon.
  • Ga tijdens het genezingsproces niet in (bubbel)baden, zwembaden, sauna's en stoombaden.
  • Ga tijdens het genezingsproces niet in de directe zon of onder de zonnebank met de nieuwe tatoeage.

Als de tatoeage genezen is, blijft de huid nog gevoelig voor zonlicht. Blijf de tatoeage altijd insmeren met zonnebrand crème van minimaal factor 40 bij blootstelling aan de zon.

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

We wensen je heel veel plezier met jouw nieuwe tatoeage! Bij vragen mag je altijd contact opnemen met onze shop, en laat bij tevredenheid graag een review achter op google!