Japans traditioneel/tebori

Wil je een Japanse tattoo laten zetten? Bij The 13th floor Utrecht ben je aan het juiste adres voor Japans tattoowerk met een symbolische betekenis of voor prachtige Japanse letters. We vereeuwigen elementen uit de Japanse mythologie op professionele wijze en zetten spreuken met strakke letters uit een van de Japanse alfabetten. 

Japans

Wil je een Japanse tattoo laten zetten? Bij The 13th floor Utrecht ben je aan het juiste adres voor Japans tattoowerk met een symbolische betekenis of voor prachtige Japanse letters. We vereeuwigen elementen uit de Japanse mythologie op professionele wijze en zetten spreuken met strakke letters uit een van de Japanse alfabetten. 

Wat is een Japanse tattoo?

Al duizenden jaren geleden werden er vanuit spirituele overtuigingen tattoos gezet in Japan. Hierin is veel Japans symbolisme te zien en veel tattoos zijn gebaseerd op de mythologie. In Japan kreeg de tattoo een negatieve betekenis in de Kofun-periode, omdat criminelen op hun voorhoofd getatoeëerd werden in plaats van ter dood veroordeeld werden. Dit werd pas in 1870 afgeschaft. Om deze reden en omdat tattoos veel in de onderwereld gebruikt werden, hebben ze nog steeds een slecht imago in Japan. Echter, de tattoos met een Japanse stijl zijn populair in de westerse wereld.

Japans symbolisme en Japanse mythologie

De mythologie en het symbolisme zijn belangrijke elementen als het aankomt op Japanse tattoos. Een voorbeeld hiervan is de feniks. Deze vuurvogel wordt opnieuw geboren vanuit de as en staat hiermee symbool voor de wederopstanding, gerechtigheid en trouw. Een Japanse draak staat voor wijsheid, moed en bescherming. De koi karper staat voor liefde en wordt vaak in combinatie met water afgebeeld. Dit staat voor het zwemmen tegen de stroom in en wordt tevens gezien als teken van onafhankelijkheid. Ook bloemen en goddelijke figuren, zoals natuurgeesten, zijn populaire keuzes.

Japanse letters

Een ander voorbeeld van een Japanse tattoo is een tekst geschreven in Japanse letters. In Japan wordt gebruik gemaakt van drie schriften, namelijk van kanji, katakana en hiragana. De populairste keuze voor een Japanse tattoo is kanji, wat afgeleid is van de Chinese karakters. Wil je een Japanse tekst laten tatoeëren? Laat deze dan altijd controleren door iemand die de taal goed machtig is, zodat je zeker weet dat je tekst klopt. Teksten van online vertaalmachines kunnen fouten bevatten.

Een Japanse tattoo laten zetten in Utrecht

Bij The 13th floor Utrecht kun je terecht voor Japans tattoowerk in Utrecht. Onze tattoo artiesten zijn echte vakmensen en gaan professioneel te werk. Je kunt vooraf een afbeelding voor je Japanse tattoo uitkiezen, maar we adviseren je ook graag over de mogelijkheden en laten je verschillende stijlen Japanse tattoos zien. 

No items found.

Over The 13th Floor

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. The 13th Floor is een tattoostudio waar jouw ideeën en fantasieën voor tatoeages waar gemaakt kunnen worden. Met een team van verschillende artiesten die gezamenlijk 25 jaar ervaring hebben, kun je met elke stijl, ongeacht de grootte van het project, terecht bij een artiest die zich specialiseert in wat jij vereeuwigd wilt hebben op je lichaam. Wij worden enthousiast van al jouw ideeën, van bijvoorbeeld het zetten van een kleine tekst of symbool, tot een volledige bodysuit of sleeve. Onze houden zich voornamelijk bezig met duistere tatoeages, maar laat je daardoor niet afschrikken! Wij nemen alle soorten projecten aan, en van alle projecten worden wij enthousiast.

We verwelkomen je graag in onze authentieke studio waar jij je gegarandeerd thuis zal voelen. De studio is een fijne ruimte waar je jezelf mag zijn. Onze artiesten nemen graag de tijd om je te leren kennen tijdens een vrijblijvende consultatie. Bij een consultatie kun je al jouw ideeën bespreken en kunnen al je vragen beantwoord worden. Als je met ons de samenwerking aan wilt gaan, kunnen we gelijk een afspraak inplannen. Wij bespreken graag ook het ontwerp met je, een week voor de afspraak, zodat je de tijd hebt om je ontwerp te laten bezinken en om eventuele aanpassingen door te geven. 

Zien we je binnenkort bij ons in de studio? We kijken uit naar je komst! Je kunt ons bereiken via het contactformulier op deze website, via de telefoon of op onze sociale media kanalen.

The13thfloor in Utrecht

Tattoo formulier

Wat leuk dat je een afspraak bij ons wilt maken! Wij zijn al erg enthousiast om te horen over jouw ideeën.

Algemene informatie

Tattoo informatie

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.
Wij streven ernaar om binnen 24 uur reactie te geven.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Deze artiesten staan voor je klaar

Contactinformatie

The 13th Floor is een tattooshop gelegen in het centrum van Utrecht. Onze artiesten zijn gespecialiseerd in unieke tatoeages in elke stijl en formaat.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag zijn er walk-ins welkom