Japans traditioneel/tebori

Japans

Wil je een Japanse tattoo laten zetten? Bij The 13th floor Utrecht ben je aan het juiste adres voor Japans tattoowerk met een symbolische betekenis of voor prachtige Japanse letters. We vereeuwigen elementen uit de Japanse mythologie op professionele wijze en zetten spreuken met strakke letters uit een van de Japanse alfabetten. 

Wat is een Japanse tattoo?

Al duizenden jaren geleden werden er vanuit spirituele overtuigingen tattoos gezet in Japan. Hierin is veel Japans symbolisme te zien en veel tattoos zijn gebaseerd op de mythologie. In Japan kreeg de tattoo een negatieve betekenis in de Kofun-periode, omdat criminelen op hun voorhoofd getatoeëerd werden in plaats van ter dood veroordeeld werden. Dit werd pas in 1870 afgeschaft. Om deze reden en omdat tattoos veel in de onderwereld gebruikt werden, hebben ze nog steeds een slecht imago in Japan. Echter, de tattoos met een Japanse stijl zijn populair in de westerse wereld.

Japans symbolisme en Japanse mythologie

De mythologie en het symbolisme zijn belangrijke elementen als het aankomt op Japanse tattoos. Een voorbeeld hiervan is de feniks. Deze vuurvogel wordt opnieuw geboren vanuit de as en staat hiermee symbool voor de wederopstanding, gerechtigheid en trouw. Een Japanse draak staat voor wijsheid, moed en bescherming. De koi karper staat voor liefde en wordt vaak in combinatie met water afgebeeld. Dit staat voor het zwemmen tegen de stroom in en wordt tevens gezien als teken van onafhankelijkheid. Ook bloemen en goddelijke figuren, zoals natuurgeesten, zijn populaire keuzes.

Japanse letters

Een ander voorbeeld van een Japanse tattoo is een tekst geschreven in Japanse letters. In Japan wordt gebruik gemaakt van drie schriften, namelijk van kanji, katakana en hiragana. De populairste keuze voor een Japanse tattoo is kanji, wat afgeleid is van de Chinese karakters. Wil je een Japanse tekst laten tatoeëren? Laat deze dan altijd controleren door iemand die de taal goed machtig is, zodat je zeker weet dat je tekst klopt. Teksten van online vertaalmachines kunnen fouten bevatten.

Een Japanse tattoo laten zetten in Utrecht

Bij The 13th floor Utrecht kun je terecht voor Japans tattoowerk in Utrecht. Onze tattoo artiesten zijn echte vakmensen en gaan professioneel te werk. Je kunt vooraf een afbeelding voor je Japanse tattoo uitkiezen, maar we adviseren je ook graag over de mogelijkheden en laten je verschillende stijlen Japanse tattoos zien.