Old school

Een oldschool tatoeage laten zetten bij The 13th Floor? Dat is mogelijk. We hebben verschillende artiesten die verschillende stijlen tatoeages aan kunnen bieden. Neem graag contact op voor al je vragen, wij kunnen je passend advies geven!

Een oldschool tatoeage laten zetten bij The 13th Floor? Dat is mogelijk. We hebben verschillende artiesten die verschillende stijlen tatoeages aan kunnen bieden. Neem graag contact op voor al je vragen, wij kunnen je passend advies geven!

Wat is een Old School tattoo? 

Het tatoeëren zoals wij dat in de westerse wereld kennen stamt uit de 17de eeuw. Met de beperkte middelen die destijds beschikbaar waren was er minder mogelijk in het tatoeagevak dan nu. Hierdoor is een unieke stijl ontstaan wat wij nu oldschool tatoeages noemen.  

Een old school tattoo is goed te herkennen aan de dikke zwarte lijnen en felle kleuren. Ook wordt er geen tot nauwelijks schaduw gebruikt. Dit was in de beginjaren nog niet mogelijk, omdat de tatoeëertechnieken nog niet zo verfijnd waren. Het tatoeëren van gedetailleerde portretten was toen bijvoorbeeld nog niet mogelijk. Er werden voornamelijk simpele ontwerpen met duidelijke lijnen gemaakt. Ook was er weinig variatie in kleur mogelijk. Old school tatoeages bestaan typisch uit grote vlakken met rode, blauwe, gele en groene kleuren.

Bij dit soort tatoeages wordt ook vaak tekst toegevoegd, bijvoorbeeld een naam of een spreuk. Kenmerkend is dat de tekst vaak niet los bij de tattoo staat, maar op een lintje wordt gezet die over het symbool heen loopt.

Een echte old school tattoo blijft trouw aan deze kenmerken. Dankzij de huidige tatoeëertechnieken kunnen er gemakkelijk verschillende tinten in kleuren worden gebruikt, of wordt de tattoo realistischer gemaakt door het gebruik van schaduw. Het idee achter de old school is echter dat het niet realistisch is, maar meer grafisch. Vanuit een versimpeling is het duidelijk te zien wat het ontwerp is. Hierdoor blijft het design ook tijdloos. 

Welke soorten Old School tattoos zijn er?

Oldschool is een stijl die niet alleen verwijst naar het gebruik van kleur maar ook naar de symbolen die in de 17de eeuw populair waren, denk hierbij bijvoorbeeld aan zeelieden tatoeages of pin-up girls. 

Vanuit de oldschool tatoeages zijn veel stijlen ontstaan. Hier kun je bijvoorbeeld ook denken aan neo-traditional tatoeages. Waarin oldschool tatoeages vooral primaire kleuren zichtbaar zijn worden er in neo-traditional tatoeages ook meer secundaire kleuren gebruikt en zijn schaduwen vaak verder uitgewerkt. Bij neo-traditional zie je ook meer andere symbolen zoals dieren, mensen en planten. Echter zijn de dikke zwarte lijnen wel herkenbaar zoals dat bij de oldschool tatoeages is. 

Veel voorkomende designs zijn bijvoorbeeld rozen, pin-up girls, ankers, adelaars, schedels, vrouwengezichten, dolken, zwaarden, zeemeerminnen, slangen en zwaluwen.

Een Old School tattoo laten zetten in Utrecht

Bij the 13th Floor adviseren we je graag over de mogelijkheden en denken met je mee over de afbeelding en tattoo. 

No items found.

Over The 13th Floor

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. The 13th Floor is een tattoostudio waar jouw ideeën en fantasieën voor tatoeages waar gemaakt kunnen worden. Met een team van verschillende artiesten die gezamenlijk 25 jaar ervaring hebben, kun je met elke stijl, ongeacht de grootte van het project, terecht bij een artiest die zich specialiseert in wat jij vereeuwigd wilt hebben op je lichaam. Wij worden enthousiast van al jouw ideeën, van bijvoorbeeld het zetten van een kleine tekst of symbool, tot een volledige bodysuit of sleeve. Onze houden zich voornamelijk bezig met duistere tatoeages, maar laat je daardoor niet afschrikken! Wij nemen alle soorten projecten aan, en van alle projecten worden wij enthousiast.

We verwelkomen je graag in onze authentieke studio waar jij je gegarandeerd thuis zal voelen. De studio is een fijne ruimte waar je jezelf mag zijn. Onze artiesten nemen graag de tijd om je te leren kennen tijdens een vrijblijvende consultatie. Bij een consultatie kun je al jouw ideeën bespreken en kunnen al je vragen beantwoord worden. Als je met ons de samenwerking aan wilt gaan, kunnen we gelijk een afspraak inplannen. Wij bespreken graag ook het ontwerp met je, een week voor de afspraak, zodat je de tijd hebt om je ontwerp te laten bezinken en om eventuele aanpassingen door te geven. 

Zien we je binnenkort bij ons in de studio? We kijken uit naar je komst! Je kunt ons bereiken via het contactformulier op deze website, via de telefoon of op onze sociale media kanalen.

The13thfloor in Utrecht

Tattoo formulier

Wat leuk dat je een afspraak bij ons wilt maken! Wij zijn al erg enthousiast om te horen over jouw ideeën.

Algemene informatie

Tattoo informatie

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.
Wij streven ernaar om binnen 24 uur reactie te geven.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Deze artiesten staan voor je klaar

Contactinformatie

The 13th Floor is een tattooshop gelegen in het centrum van Utrecht. Onze artiesten zijn gespecialiseerd in unieke tatoeages in elke stijl en formaat.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag zijn er walk-ins welkom