Veelgestelde vragen

Zijn er nog dingen waar ik rekening mee moet houden als de tatoeage volledig genezen is?

Nee, ook op de fiets is de zon erg schadelijk voor de verse tatoeage. Zorg ervoor dat deze Een genezen tatoeage blijft gevoelig voor de zon. Smeer je tatoeage altijd in als je gaat zonnen met een zonnebrand crème van minimaal factor 40.

Wat zijn de regels voor het nabewerking van mijn tatoeage?

Nabewerking van de tatoeage is niet gratis, dit komt doordat de materialen die nodig zijn voor het tatoeëren erg prijzig zijn. Mocht er alsnog iets bijgewerkt moeten worden kun je altijd contact opnemen met de artiest, die kan dan een indicatie geven voor de kosten. Voor kleine aanpassingen zal dit 10-25 euro zijn.

Hoe zit het met huisdieren haren in een verse tatoeage?

Heb je huisdieren? Wees dan voorzichtig met je tatoeage. Huisdierharen of speeksel kan de tatoeagewond doen infecteren. Mocht er alsnog haar of speeksel in de tatoeage komen raden wij aan het direct schoon te maken met Unicura Balans zeep.

Ik heb alcohol of drugs gebruikt, mag ik dan nog een tatoeage zetten?

Nee, alcohol en drugs zullen mogelijk de vrije wil beïnvloeden en kan ervoor zorgen dat je bloed verdunt. Wij zetten geen tatoeage als je onder invloed bent.

Wanneer mag ik alles weer doen?

Als de tatoeage volledig genezen is, mag je weer sporten, naar de sauna, zonnebaden of zwemmen. Dit kan nadat de tatoeage volledig verveld is. Onderhuids zal de tatoeage ook nog genezen, als het vervellen sneller is gegaan dan 3 tot 6 weken raden wij aan alsnog het overmatig bewegen af.

Mag ik wel fietsen in de zon met mijn nieuwe tatoeage?

Nee, ook op de fiets is de zon erg schadelijk voor de verse tatoeage. Zorg ervoor dat deze tijdens het genezingsproces afgedekt is. Na genezing raden wij aan de tatoeage altijd in te smeren met zonnebrand crème als het zonnig is.

Mag ik na het zetten van mijn tatoeage sporten, naar de sauna of zwemmen?

Soms ontstaat er een open wond wat vormt in een korstje, dit is heel normaal. Laat het korstje zitteNee, dit wordt sterk afgeraden. De tatoeage is een open wond, als deze wordt blootgesteld aan zweet, chloor of overmatige hitte dan kan de huid gaan infecteren. Dit is niet bevorderlijk voor het genezingsproces.

Mag ik douchen na het zetten van een tatoeage?

Ja, je mag douchen. Echter wordt badderen in niet schoon water afgeraden. Tijdens het douchen en badderen zul je misschien shampoo of douchegel gebruiken. Hier zit vaak parfum in. Zorg ervoor dat deze middelen niet in je tatoeage komen. Mocht dit wel het geval zijn, raden wij aan om de tatoeage schoon te spoelen met Unicura Balans zeep.

Er ontstaat een korstje op mijn tatoeage, wat moet ik nu doen?

Soms ontstaat er een open wond wat vormt in een korstje, dit is heel normaal. Laat het korstje zitten, als je het eraf krabt kan het zijn dat je de inkt daarmee weg krabt. Het korstje zal vanzelf genezen!

Mijn kleding plakt tegen mijn tatoeage aan, wat moet ik doen?

Soms komt er wondvocht vrij in het genezingsproces. Dan kan het zijn dat je kleding blijft plakken aan de verse tatoeage. Probeer de kleding zo voorzichtig mogelijk van de tatoeage af te trekken. Het is belangrijk dat je de tatoeage gelijk schoon maakt met een anti-bacteriele en parfumloze zeep, er kan nog wat stof in de tatoeage zitten. Smeer de tatoeage hierna goed in. Het is aangeraden om wijde kleding te dragen rondom de net getatoeëerde huid.

Hoe vaak moet ik mijn tatoeage insmeren?

In de eerste week van de tatoeage, raden wij aan om de tatoeage 3 tot 5 keer per dag in te smeren met Bepathen tattoo- of babyzalf. Smeer de tatoeage in met een dun laagje zodat de huid nog kan ademen. In de resterende weken van het genezingsproces raden wij aan 2-3 keer per dag te smeren.Als de tatoeage erg droog aanvoelt kun je een keer extra smeren. Mocht de tatoeage nog vrijvettig zijn, kun je het een keer overslaan.

Welke zalf kan ik het beste gebruiken tijdens het genezingsproces?

Tijdens het tatoeëren creëer je een open wond, deze zal tot 48 uur na het zetten van de tatoeage nog open zijn. Wij raden in deze tijd niet aan om de tattoo in te smeren met een niet-geschikte zalf. (De enige zalf die hiervoor geschikt is, is Oshun). Na de eerste 48 uur raden wij aan om de tatoeage 3 tot 5 keer per dag in te smeren met Bepathen tattoo- of babyzalf.

Hoe vaak moet ik mijn tatoeage schoonmaken?

In de eerste week van het zetten van de tatoeage raden we aan twee keer per dag schoon te maken. Was eerst goed je handen voordat je de tatoeage aanraakt. Na het schoonmaken kun je de tatoeage het beste droog deppen met schoon keukenpapier. In de resterende weken van het genezen raden we aan een keer per dag de tatoeage schoon te maken.

Welke zeep kan ik het beste gebruiken om mijn tatoeage schoon te maken?

Wij raden aan een anti-bacteriële zeep te gebruiken zonder parfum. Een voorbeeld hiervan is de‘Unicura Balans’. Deze kun je vinden bij de supermarkt of drogist.

De tatoeage blijft na het zetten langer rood dan ik had verwacht, wat moet ik doen?

Hoe snel de roodheid weggaat verschilt per persoon, soms kan dit een aantal dagen langer duren.Als je toch overmatige roodheid of zwelling ziet, raden wij aan om contact op te nemen met je huisarts. Je mag ons hier ook altijd over contacteren.

Hoe lang moet de folie op de tatoeage blijven zitten na het zetten?

Wij raden aan de folie 2 tot 5 uur te laten zitten. De artiest zal hier ook advies over geven. Soms, bij grotere tatoeages, komt er nog veel wondvocht vrij na deze 2 tot 5 uur. Het is mogelijk om dan ‘s nachts de folie te verversen. Wij raden dan aan eerst de tatoeage te wassen en in te smeren. Hierna kun je vershoudfolie om de tatoeage plakken.

Hoe lang is de genezingstijd van een tatoeage?

De genezing van een tatoeage duurt gemiddeld 3 tot 6 weken. In deze tijd zal de tatoeage gaan jeuken, vervellen en verkleuren. In deze genezingstijd wordt het afgeraden om te sporten, naar de sauna te gaan, onder de zonnebank te gaan of in de directe zon te zijn. De volledige uitleg voor de naverzorging kun je vinden op de website.

Mag ik getatoeëerd worden als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Nee, dit is niet mogelijk.

Ik gebruik medicatie, mag ik dan een tatoeage zetten?

Dit hangt van de soort medicatie af. Sommige medicatie verdunt het bloed erg, het is verstandig om van te voren dit te overleggen met de artiest. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met je huisarts.

Doet het zetten van een tatoeage veel pijn?

Dit verschilt per persoon. Sommige plekken zijn gevoeliger dan andere. Over pijn kun je altijd in gesprek gaan met de artiest, die zal hier goed advies over geven.

Ik vind mijn ontwerp niet mooi, wat nu?

Als je iets niet mooi vindt mag je dit altijd aangeven bij de artiest. Wij zullen er alles aan doen om je ontwerp zo perfect mogelijk te maken. Echter geldt dit niet voor grote aanpassingen. Als je toch liever een heel ander ontwerp wilt, kost het erg veel tijd om een nieuw ontwerp te maken. Mocht dit het geval zijn, kan er gevraagd worden om een nieuwe aanbetaling en komt jouw vorige aanbetaling te vervallen. Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar onze voorwaarden

Wat als ik niet kan komen naar de afspraak?

In onze voorwaarden kun je lezen dat wij werken met een opzegtermijn van 7 dagen. Als je binnendeze tijd af zegt, zijn wij genoodzaakt om de aanbetaling in te nemen. Wij vragen je dan om een nieuwe aanbetaling te betalen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Vanaf welke leeftijd mag ik een tatoeage laten zetten?

Wettelijk is het toegestaan om vanaf 16 jaar (zonder toestemming van ouders of voogd) eentatoeage te laten zetten. Wij tatoeëren onder de 16 niet op de handen, nek of het gezicht.

Hoe gaan jullie te werk?

Bij the 13th Floor Tattoostudio werken wij altijd eerst met een vrijblijvend consult. Hierbij kan uitgebreid besproken worden wat jouw ideeën zijn. Als je akkoord gaat met alle voorwaarden, kun je gelijk een afspraak inplannen. We vragen dan wel om een contante aanbetaling voor het maken van een ontwerp en voor de plek in de agenda. We plannen dan een ‘design check’ in, en een tattoo sessie. Wij verwijzen je graag door naar de voorwaarden van onze shop.

Ik gebruik medicijnen of ik heb een aandoening?

Indien u medicijnen gebruikt of een aandoening heeft adviseren wij u om vooraf altijd eerst met uw huisarts te overleggen of het verstandig is om een tatoeage te nemen.

Hoelang duurt een sessie?

Over het algemeen duurt een sessie ongeveer 4 uur. Dit gaat vooral over grote projecten waarbij meerdere sessies nodig zijn. Wanneer een project eventueel af kan op dezelfde dag kan het uitlopen.

Werken jullie hygiënisch?

Ja wij werken hygiënisch. Wij zijn een GGD goedgekeurde shop anno 2022 en hebben ons aangepast op de huidige regelgeving van Europa. We werken met de juiste inkten en werkmethodes. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van wegwerpnaalden en er wordt gewerkt met Nitril handschoenen. Alle materialen die aangeraakt worden tijdens het tatoeëren zijn in plastic verpakt. Na het tatoeëren wordt de ruimte huishoudelijk schoongemaakt en gedesinfecteerd.

In welke tattoo stijlen zijn jullie gespecialiseerd?

The 13th Floor heeft meerdere stijlen in huis. U kunt terecht bij ons voor vele projecten, zoals Realisme, Color realisme, Blackwork en Line Work Houd altijd onze website en Instagram in de gaten voor de stijlen. Wanneer er nieuwe (gast)artiesten komen werken, zullen wij u op de hoogte houden.

Hoe lang duurt het zetten van een tattoo?

Dit hangt af van de uitdaging van het design, plek en grootte van de tattoo. We proberen altijd bij het gesprek de juiste inschatting te maken qua tijd. Het komt soms voor dat we eerder klaar zijn of dat we iets uitlopen maar alles gaat in overleg met de artiest.

Wanneer kan ik weer gaan sporten?

Dit hangt af van de plek, en wat voor soort sport je wilt doen. Wij adviseren je altijd te raadplegen bij de artiest.

Hoe lang duurt de genezing van een tattoo?

Goede nazorg is belangrijk voor goed herstel van de tattoo. Na het zetten van de tattoo krijg je een uitgebreid nazorg advies van de crew. Over het algemeen duurt de heling van de tattoo 3 tot 4 weken.

Hoe duur is een tattoo?

De prijs hang af van het ontwerp. De grootte, welke plek en hoeveel detail. We vragen daarom bij op maat gemaakt werk langs te komen in de shop voor een bespreking. Aan de hand van het gesprek zal er een inschatting gemaakt worden qua tijd en prijs. Bij verkoop van flash designs is er een prijs bepaald door de artiest.

Doet het zetten van tatoeage pijn?

Het zetten van een Tatoeage verschilt van persoon tot persoon. Ook de plek heeft invloed op de pijn gehalte, en  in wat voor conditie je bent. Het gevoel van een tattoo laten zetten wordt vaak omschreven als een krassend gevoel. Dit kan een vervelend gevoel zijn maar niet zeer pijnlijk.

Contactformulier

Bedankt voor het versturen, wij proberen binnen 24 uur te reageren.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Openingstijden

Maandag (alleen op afspraak)

11:00 - 18:30

Dinsdag tot en met zaterdag

11:00 - 18:30

Dinsdag tot en met zaterdag zijn walk-ins welkom.